Miksi start-upit ja perinteiset yritykset kamppailevat ketteriksi tullakseen?

Startupit voimivat nopeasti, mutta saavutettuaan ne kamppailevat pitääkseen yllä aikaisemman vauhdin. Suuret vakiintuneet organisaatiot tulevat byrokraattisiksi, mikä estää nopean toiminnan.

Johdon oletus on, että on valittava joko nopeus ja joustavuus tai vakaus ja kiinteiden rakenteiden skaalautuvuus. McKinseyn mielestä oletus on väärä.

Todella ketterät organisaatiot oppivat olemaan sekä vakaita (sinnikkäitä, luotettavia ja tehokkaita) ja dynaamisia (nopeita, vikkeliä ja mukautuvia).

Sitä varten on rakennettava suhteellisen muuttumattomat osat ja samaan aikaan osat, jotka voi muuttaa nopeasti uusiin mahdollisuuksiin ja vaikeuksiin.

Mihin ryhmään organisaatio kuuluu nyt?

 

dynaaminen-kyvykkyys-vakaa-selkaranka

Kriittistä vakaudelle ja nopeudelle on organisaation rakenne. Rakenne määrittäää kuinka voimavarat jaetaan, päätösten tekemisen ja prosessit.

Perinteisessä organisaatiossa on pomo tai matriisissa kaksi pomoa. Ketterissä organisaatiorakenteissa valitaan primääri paikka, jossa henkilö työskentelee, saa coachausta, koulutusta ja työntekoon tarvittavan infran. Päivittäinen työ, suoritusten arviointi ja palkkiot muun muassa tapahtuvat muodolliset rakenteet ylittävissä tiimeissä.

Työntekijöillä on kotipesä, kotiorganisaatio, joka tuo vakautta ja hän kuuluu tiimeihin, jotka muodostetaan, hajotetaan ja muokataan markkinavaatimusten mukaisesti.

Selkäranka on organisatoorinen kotipesä. Dynamiikan tuovat tarvittavat tiimit.

McKinseyn esittämät havainnot tukevat muiden tekemiä havaintoja ja teorioita organisaatiorakenteista.

Start-upille tuo kaikki merkitsee sitä, että on rakennettava selkärankaa, työntekijöitten organisatoorista kotipesää, voidakseen kasvaa ketteräksi.

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>